27.7.05

Sean Condon: My 'Dam Life

Sean Condonin My 'Dam Life - Three Years in Holland on humoristinen kuvaus australialaisen pariskunnan elämästä Amsterdamissa. Tai ainakin sitä se yrittää olla.

Condon ja hänen vaimonsa Sally haluaisivat muuttaa New Yorkiin, mutta eivät saa green cardia. He päättävät sitten muuttaa Sallyn työn perässä Amsterdamiin. Kumpikaan ei pahemmin tunne Eurooppaa, saati sitten Alankomaita, ennalta. Muuttamisessa on omat hankaluutensa, ja asunnon saamisessa varsinkin. (Asunnonsaamisvaikeuksia tuskin on liioiteltu yhtään..)

Condon ihmettelee uuden kotimaansa omituisuuksia sekä "eurooppalaista" elämänmenoa ulkopuolisena. Kuitenkin suurin osa kirjasta keskittyy kirjoittajan omaan napaan. Kyllä tekstissä on hauskoja hollantilaisanekdootteja paljonkin, mutta sitäkin enemmän Condonin omaa angstia ja keski-ikäistymisen tuskaa. Puujalkavitsejä on viljelty lähes joka kappaleeseen, ja puulta Condonin huumori alkaakin pian maistua. Lisäksi osa kirjasta pyörii omituisten - todennäköisesti keksittyjen - julkkiskohtaamisten ympärillä.

1 Comments:

At 27/7/05 17:33, Blogger tuuli sanoi...

Testaan.

 

Lähetä kommentti

<< Home